Preventieve Maatregelen - Coronavirus - covid 19

Meer info

Orthopedische kinderchirurgie

Contact & Consultaties

ZiekenhuisContactgegevens
Delta Ziekenhuis +32 2 434 81 07 - Verdiep. 1C
Braine-l'Alleud - Waterloo Ziekenhuis +32 2 434 94 30
Medisch Centrum Edith Cavell +32 2 434 81 01 - 3de verdiep.
CityClinic Louiza +32 2 434 20 00

Specialisten

Pediatrische orthopedische chirurgie

De pediatrische orthopedische chirurgie is een specialisme op zich, met een chirurgische aanpak naast een conservatieve behandeling, die beroep doet op een samenwerking met andere pediatrische specialismen zoals neuropediatrie, genetica, functionele revalidatie, pedopsychiatrie en nog veel andere. Deze multidisciplinaire benadering staat garant voor een optimale aanpak van onze kleine patiënten.

 

Verschillende activiteitsdomeinen

Neonatale orthopedie

Dankzij een erg dynamische materniteit met meer dan 3.000 jaarlijkse bevallingen in ons Edith Cavell Ziekenhuis een referentiecentrum met een significant aantal neonatale orthopedische pathologieën (congenitale luxatie van de heup, klompvoeten en andere afwijkingen van de voeten, congenitale afwijkingen van ledematen, verloskundige traumata, ...).

 

Pediatrische orthopedie

Pediatrische orthopedie omvat het geheel van statische problemen van de onderste ledematen bij kinderen en adolescenten (torsieproblemen, genu valgum, platvoeten, ...), hinken en stapproblemen bij kleine kinderen.

 

Wervelkolomafwijkingen

Wervelkolomafwijkingen omvatten scoliose, kyfose, et cetera. Vaak gebeurt de behandeling van deze aandoeningen door het aanmeten van orthopedische korsetten.

 

Pediatrische traumatologie

Pediatrische traumatologie behandelt fracturen bij kinderen. Met de komst van nieuwe orthopedische implantaten zijn er nu significant meer operatieve indicaties met een geoptimaliseerde aanpak.

 

Neuro-orthopedie

Neuro-orthopedie zorgt voor de aanpak van kinderen met een beperking.

Dankzij de samenwerking met orthopedie, gespecialiseerde kinesitherapie en de prothesemaker ontwikkelt die specialisme zich meer en meer.

 

Sportieve traumata

Doordat jongeren vaker sporten, is er rist aan overbelastingspathologieën die gelinkt zijn aan een steeds intensievere sportbeoefening.

Bij bepaalde indicaties is chirurgie noodzakelijk.

 

Congenitale afwijkingen van de bovenste ledematen

Het domein van de congenitale afwijkingen van de bovenste ledematen ontwikkelt zich sneller en sneller en vaak moet een gespecialiseerde handchirurg operatief ingrijpen.