U wenst een afspraak te maken voor een raadpleging ?

Meer info

Plastische chirurgie

Binnen de verschillende Chirec-diensten voor plastische, reconstructieve en esthetische chirurgie werken heel wat erkende en gecertificeerde plastisch chirurgen.

Elke chirurg staat borg voor een volledig gepersonaliseerde, aangepaste en geïntegreerde aanpak.

Om op een optimale manier patiënten te behandelen en de continuïteit van de medische zorg te verzekeren, werken ze vaak in teamverband samen.

Meer informatie hieronder.

Contact & consultaties

Ziekenhuis Contactinformatie
Delta Ziekenhuis V +32 2 434 81 17 Verdieping1H
Sint-Anna Sint-Remi Ziekenhuis V +32 2 434 37 77 Weg 120
Braine l'Alleud-Waterloo ziekenhuis V +32 2 434 94 30 Gebouw A
Verdieping0
Basiliek Ziekenhuis V +32 2 434 21 11 Gebouw A
Verdieping0
Medisch Centrum Edith Cavell V +32 2 434 81 01 Verdieping2
Medisch Centrum Park Leopold V +32 2 434 81 03 Verdieping1
Medisch Centrum Europa-Lambermont V +32 2 434 24 11
City Clinic Louiza V +32 2 434 20 00
Medisch Centrum Jean Monnet V +32 2 434 79 11

Specialisten

 

Plastische chirurgie

Plastische, reconstructieve en esthetische chirurgie kan op het hele lichaam gebeuren en wordt vaak gezien als een recente en luxueuze chirurgie, terwijl operaties al sinds de oudheid plaatsvinden.

Volgens de WGO is gezondheid een toestand van compleet fysiek, maar ook mentaal en sociaal welzijn, en dus niet enkel beperkt tot het ontbreken van ziekte of gebreken.

Plastische chirurgie is een tak van de geneeskunde die perfect bij deze definitie aansluit. Het is chirurgie van het herstel, maar ook van een beter leven en van geluk.

Plastische chirurgie heeft als doel om het vorige uiterlijk te herstellen bij de patiënt die in zijn fysieke integriteit is gekrenkt, maar ook om ouderdomseffecten of om een minder mooi fysiek detail weg te werken.

Plastische chirurgie omvat twee activiteiten die nauw bij elkaar aansluiten en uitgevoerd worden door dezelfde chirurgen die hiervoor gelijkaardige technieken gebruiken:

Multidisciplinaire aanpak

Heel wat aandoeningen in de plastische chirurgie vragen om een pluridisciplinaire aanpal.

In dit kader neemt de dienst plastische chirurgie deel aan meerdere Multidisciplinaire Oncologische Consulten (MOC's) en in directe samenwerking met andere diensten zorgen verschillende teams voor een geïntegreerde en globale aapak in de volgende domeinen:

- Borstreconstructie, in samenwerking met de diensten gynaecologie, chemotherapie, genetica, en ondersteunende diensten (kinesitherapie, psychologie, ...).

- Hoofd- en halschirurgie, in samenwerking met de diensten NKO, oftalmologie en stomatologie-maxillofaciale chirurgie, ...

- Huidtumoren (melanoom, carcinoom, ...) in samenwerking met de diensten dermatologie, oncologie, radiotherapie en anatomopathologie.

- Wonzorg en behandeling van littekens.

- ...