Preventieve Maatregelen - Coronavirus - covid 19

Meer info

De multidisciplinaire centra

Stress- en Burn-out Kliniek

Kom uit de negatieve spiraal en vind snel sereniteit en levensvreugde terug.

 

(Inter)nationale studies hebben aangetoond dat 30% van de werknemers aan stress is blootgesteld en 10% vertoont symptomen van burn-out.

Sinds 2014 zijn stress en burn-out wettelijk erkend als psychosociale risico's en moeten aldus op bedrijfsniveau preventief en aangepast worden aangepakt.

  • Voel je je uitgeput?
  • Slaap je slecht, ben je prikkelbaar of staan de tranen in jouw ogen?
  • Is er een conflict met collega's?
  • Sta je op het punt in te storten?
  • Wens je iets te doen aan de situatie?

Onze dokters en paramedici

 

Wat is het aanbod?

Een luisterend oor en opvolging door een team van gespecialiseerde zorgverleners (artsen, psychologen, therapeuten, coaches).

Een warme en gezellige ontvangstruimte, in een huiselijke sfeer, in ons Medisch Centrum Europa-Lambermont.

Onze aanpak

  • Een eerste vastgelegde consultatie binnen de week door een lid van het team, arts of therapeut, voor een eerste gesprek.
  • Daarna, een luisterend oor en een geïndividualiseerde ondersteuning door onze psychologen en therapeuten, aangepast aan elke stresssituatie, pofessioneel conflict, pestgedrag op het werk of burn-out. 

Een serie van workshops om stress te begrijpen en leren ermee om te gaan:

De stress-out reis ('Ik ga met mijn stress om in acht stappen') : is een collectief parcours van 8 workshops dat hulpmiddelen aanreikt en stess-factoren bespreekt, alsook hoe emoties onder controle kunnen worden gehouden om jezelf beter te leren kennen.

Professionals met ervaring animeren deze workshops en zorgen ervoor dat de groep na verloop zich vormt en de deelnemers zich goed bij elkaar voelen. Het team van 7 zorgverleners werkt zowel op het lichaam als op de psyche om uw mentale en emotionele last te verlichten.

Ontdek het gedetailleerde programma en de getuigenissen op www.stress-out.be/stress-out-voyage

- De praatgroepen, om uw ervaringen te delen en om het verhaal van andere personen te horen, alsook om aan te leren nooit nog dezelfde weg te bewandelen die geleid heeft tot deze situatie waarin u zich zo slecht voelt.

Een wekelijkse meditatiegroep, met een speciale focus op stress en alle symptomen die stress veroorzaken.

- Een programma van 8 weken Mindfulness. Meer informatie op www.pascalenotte.be

- Een programma via virtual reality.

- Een begeleidingsprogramma (coaching) helpt om jezelf volledig te ontplooien en om uit elke moeilijke ervaring extra kracht te putten: terug de draad opnemen na een burn-out of een tegenslag, je overtuigen om iets te durven doen en erin te slagen, beter communiceren, je voorbereiden op een verandering of op je pensioen, met rouw omgaan, ...

- Indien noodzakelijk werken we ook samen met teams gespecialiseerd in slaapproblemen.

- Absolute discretie en met respect voor uw keuzes en overtuigingen.