U wenst een afspraak te maken voor een raadpleging ?

Maak een afspraak

Therapeutische primeur in de strijd tegen slaapapneu

Pr Daniel NEU en Dr. Grégory NAWARA, teamleden van het Slaaplaboratorium op de Delta-site, voeren samen en in partnership met het Brugmann-Ziekenhuis een onderzoek naar een nieuwe therapeutische aanpak van slaapapneu. De Stichting Care is een van de sponsors van deze studie.

Deze case study gebruikt een prototype van een uitneembare orofaryngeale stent dit door een nieuw mechanisch spalkeffect de retrolinguale collaps beperkt tijdens obstructieve slaapapneu.

Dit is de eerste publicatie van een wetenschappelijk artikel waarin CHIREC in het internationaal wetenschappelijke tijdschrift 'The Laryngoscope' vermeld staat, als verdienste voor het excellente onderzoekswerk binnen onze instelling.

 

Referentie

Referentie: Neu D, Nawara G, Newell J, Bouchez D and Mairesse O, First Successful Mechanical Splint for Obstructive Sleep Apnea With an Orally Administrable Pharyngeal Stenting Device. The Laryngoscope, 00:1-4, 2018. doi.org/10.1002/lary.27451.

Vertaalde passus uit het astract“Het niet-invasieve hulpmiddel, dat gemakkelijk in te brengen is, wordt op een dentaal mondstuk bevestigd. De totale apneu/hypopneu-index (AHI) bedroeg aan de baseline 15,5/uur van de totale slaapduur en 24,4 per uur van paradoxale slaap. Met het hulpmiddel, verlaagde de totale AHI tot 6,7 per uur (vermindering met 56,8%) en tot 1,5 per uur van paradoxale slaap (vermindering met 94,3%). De efficiëntie van de slaap onder mechanische behandeling was uitstekend (rendementsrapport op 96,5%).”